Zingen bij Monique gaat niet alleen over zingen. Het gaat over er mogen zijn, je plek innemen, je stem laten horen. Bij deze Bootcamp trekt ze je letterlijk en figuurlijk aan je schoenveters uit het moeras. Niks twijfels, niks kan niet, durf niet, mag niet. Liefdevol geeft ze je vertrouwen in wat er is, ontdek je de parels in jezelf.

Het is een geweldige ontdekkingstocht, zingend van je hoofd naar je hart. En dat avontuur ervaar je niet alleen. Een mooie groep mensen die elkaar stevig vast houdt, en je uitdaagt waar nodig. Maar het meest verras je natuurlijk nog jezelf. Yes, ik kan zingen! Met de koptelefoon op je hoofd in de studio maak je de hele dag nog een keer door, en dan in een half uur. Van raar om ieder kraakje in je stem te horen, wat een paniek. Tot genieten van de loepzuivere feedback, en daardoor nog zuiverder bij stem raken. En na meerdere opnames trefzeker weten dat het erop staat. Het beste wat je te geven hebt, dichterbij mijn gevoel kan je niet komen. Zingen bij Monique doe je niet alleen. Ze is er, met al haar passie, betrokkenheid en kennis. Ze is constant dichtbij, en ze laat je niet los.  Tot tijdens de opname coacht ze met hart en ziel.

De mooiste dag van het jaar, ik stuiter er nog van!#RealPeopleRealMusic

Franz P. Schwab MCM
Managing partner, Senior Interventionist SCHWAB Training & Development

– – –

‘Vanwege een opgelopen gehoorbeperking hoor ik niet alles meer zo scherp. Monique heeft mij adviezen gegeven voor timing, juiste energie die een bepaald liedje nodig heeft, ademsteun, uitspraak enz. Gelukkig met de zangcoaching van Monique, die vanuit haar eigen ervaring als top zangeres, kan ik nu toch blijven zingen.’

Maureen Jansen

– – –

Monique (Hendriks-Kee) heeft het talent om “bijna” iedereen te leren zingen!
Met haar enthousiasme en skills zing je, vóór je het weet, als dat je goal is, bij een band en sta je op de bühne van 1 of andere poptempel. Het is mij overkomen. Ik zing in 1 van de Senioren Rockbands o.l.v. Monique Hendriks-Kee en Judith Vonk. Ik heb nog steeds zangles in Mo’s Zanglokaal waar je je meteen thuis voelt zodra je binnenstapt.

Nance Borsboom 67 jaar

– – –

Monique als zangcoach is een mensenmens; de menselijke maat staat voorop. Zij werkt vanuit contact met jou, en met wat jij kan en wil. Wat je kan heeft Monique snel door, wat je wil laat je weten door zelf een nummer in te brengen waar je mee wil werken. Je kan het jezelf zo makkelijk of zo ambitieus maken als je wilt. Van Monique kan je eerlijke feedback verwachten; persoonlijk en op jouw groei gericht. Niet teveel ineens, goed gedoseerd, en plussen en ontwikkelpunten in balans. Ik ga altijd met meer zelfvertrouwen naar buiten dan waar ik mee binnen kwam.

Monique werkt vanuit een geweldige schat aan praktijkkennis en sluit van daaruit aan; ze zal je niet overdonderen met zangtheorie. Eigenlijk verheldert ze alleen de theoretische achtergrond als het je echt een stap verder helpt. Monique heeft een geweldige passie voor muziek, en dat vuurtje weet ze bij anderen ook aan te wakkeren. Kortom, in 1 woord: een aanrader!

Franz P. Schwab MCM
Managing partner, Senior Interventionist SCHWAB Training & Development

– – –

Eind vorig vond ik eindelijk een bandje, waar ik me meteen thuis voelde en lekker mijn ei in kwijt kan. Al na twee maanden hadden we ons eerste optreden gepland staan, waar we een half uur gingen spelen. Op zich had ik als dirigent van een dames Popkoor al heel wat jaren zang- en podiumervaring, maar nu voor een band staan was toch wel even een ander verhaal.
Het optreden ging op zich best goed, afgezien van het feit dat ik heel zenuwachtig was. Ik wist mijn tekst en haalde alle noten, maar of het nou ook zo aantrekkelijk was voor het publiek, daar had ik mijn twijfels bij.

Dus heb ik de hulp ingeroepen van Monique. Mo heeft me inmiddels al heel wat technieken geleerd, met name bewustwording/toepassing van mijn ademsteun, waardoor ik de nummers nu al veel beter kan overbrengen. Hierdoor ben ik een stuk zekerder geworden op het podium en is mijn bereik zowel in het hoog als in het laag vergroot. Verder geeft ze veel tips hoe de zang met de rest van de band zou moeten worden afgestemd. Ik ben nog lang niet uitgeleerd en elke keer als we een nieuw nummer gaan doen met de band, werken we deze samen lekker uit.
Superblij met haar kennis en kan haar iedereen, die ook maar een beetje onzeker is over zijn of haar zangkunsten, van harte aanbevelen!

Astrid Vis

– – –