Zingen is mijn lust en mijn leven. Als jong meisje stond ik al mee te schallen met de hits tijdens Ad Vissers TopPop. Ergens rond mijn 18de trok een goede vriendin mij mee naar een jongerencentrum waar zangles en een muziekworkshop gegeven werden en mijn podiumvuur was aangestoken.

Al snel werd ik gevraagd als leadzangeres voor de band BAXTEEN en deze mannen gaven mij een podium waarop ik kon groeien tot wie ik nu ben. Met z’n vijven hebben we de band gebracht tot mooie hoogte en behoorden we in 2006 zelfs tot de beste 8 coverbands in de landelijke finale van The Clash of the coverbands. In de periode 1995 tot 2014 draaiden we gemiddeld 30 optredens per jaar van kleine kroeg tot aan Melkweg, Paradiso en Studio 22. Het was fantastisch!

Een zoektocht naar meer eigen ontwikkeling bracht mij bij de Complete Vocal Technique uit Stockholm, een zangtheorie die enorm past bij wie ik ben en hoe ik coach. Techniek die voor iedereen te snappen is zonder hele ingewikkelde oefeningen en zeer makkelijk thuis toe te passen is. Een certificaat van de zangopleiding ‘CVT en Meer’ en daar direct op aansluitend de ‘CVT voor zangdocenten’ is het resultaat.

Meer en meer besefte ik hoe enorm ik geniet van het coachen en helpen van beginnende zangers. Doorgeven van wat ik kan, weet en doe. Ze het gemak zien ervaren bij de kleinste tip of oefening. Het geeft mij enorm veel energie en voldoening. In 2014 heb ik besloten het grafische vak geheel achter mij te laten en ben fulltime gaan zingen en coachen. Ik heb Mo’s Support opgestart en sinds mei 2017 ook de deuren geopend van Mo’s Zanglokaal.

Op dit moment ben ik de enige vrouwelijk Bono in Nederland in onze tributeband ONE: The U2 Experience. Daarnaast verzorg ik regelmatig op verzoek backing vocals bij o.a. de Zaanse band General Redbeard. Een wens is klein zingen in bijzondere setting en hieruit is MOED intens klein geboren; een samenwerking met Ed Idema. Een paar keer per maand ben ik bij Reniet Vrieze te vinden wanneer hij mijn eigen teksten voorziet van prachtige basisarrangementen warme ik eind 2020 een mooie show in wording te hebben gestart. Maar natuurlijk ben ik in mijn zanglokaal te vinden tijdens de lessen van mijn leerlingen of workshops die ik regelmatig geef. Uiteraard blijf ik mijzelf verwennen met nieuwe theorieën en ideeën, kijk ik regelmatig bij collega’s en volg ik diverse cursussen om mijzelf én mijn leerlingen veelzijdigheid aan te kunnen bieden.

________________________________________________________________

1995 – heden
– Leadzangeres bij MOED intens klein (2019-heden)
– Leadzangeres bij ABBA Unplugged (2018-2019)
– Backingvocals bij Purple Project – a Prince tribute band (2017-2018)
– Partner & Vocal coach bij De Rockschool voor senioren (2016-2018)
– Leadzangeres bij ONE: The U2 Experience (2014-heden).
The only female Bono in tribute land
– Diverse presentatie- en coachingsprojecten als
‘Kleur langs de Zaan – Zaantheater’ en
‘Jongeren Muziekworkshop – NIX’ (1995-2014)
– Leadzangeres Rockformatie BAXTEEN (1995-2014)

Podia
De Kade Zaandam, De Melkweg Amsterdam, Paradiso Amsterdam, P3 Purmerend, P60 Amstelveen, Plan C Rotterdam en nog veel mooie kleine podia heb ik met mijn muziekvrienden mogen bespelen.

© foto’s op deze pagina:
bronvermelding Hans Schoo Fotography & Ron Koffeman